Rapor Parası Ne Zaman Yatar?(Çözüm bulundu)

Rapor parası hangi tarihler arasında yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Rapor ücreti ne zaman yatar 2021?

Rapor parası için ilk olarak işveren SGK’ya bildirmesi gerekir. Bildirilmesinin ardından en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların hesaplarına yatırılmaktadır. Çalışanların hesabına PTT üzerinden yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

SGK rapor ücreti ne zaman yatar?

İş kazası, iş hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK ‘ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırıldıktan sonra 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

SGK rapor parası Kaç TL?

Hastalık halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği, > Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, > Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir.

Istirahat raporu ödemesi nasıl hesaplanır?

Son üç ay içinde toplam prim gün sayınızı hazırlayın. Örneğin brüt ücreti 2.943 TL olan birisi için hesaplama yapalım. 2.943 / 30 = 98,10 TL bu şekilde iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazanç hesaplanır. Günlük ücret ise 98,10 TL olarak hesaplanır.

You might be interested:  Günler Ne Zaman Kısalır?(Doğru cevap)

Günlük rapor parası ne kadar?

İşçi yatarak tedavi ediliyorsa günlük kazancın yarısı kadar, ayakta tedavi ediliyorsa günlük kazancın üçte ikisi kadar ücret verilir.

7 günlük rapor parası ne kadar 2022?

2022 ‘DE RAPOR PARASI 111 TL’YE ÇIKTI Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

30 günlük rapor parası ne kadar 2022?

Rapor parası hesaplanırken asgari ücret ile asgari ücretin 6,5 katı arası ücretler baz alınır. 2022 yılında da iş göremezlik ödeneği ücreti günlük en fazla 1084,2 TL olmuştur. Yine 2022 yılı asgari ücretli için iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazanç bedeli 166,8 TL olmuştur.

Sigorta parası yattı mı?

Rapor paranızın yatıp yatmadığını öğrenme için e-devlet sistemini ve alo 170 telefon numarasını kullanarak paranızın ne durumda olduğunu hemen öğrenebilirsiniz. E-devlet sistemine şifreniz ile giriş yaparak rapor parası sekmesinden sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

Rapor ne zaman e devlete düşer?

İşveren, raporu 5 gün içinde e – rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye ödeme talimatı gönderirler.

Sağlık raporları e devlette nasıl görebilirim?

(Eğer bir e – Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e – Devlet şifresi temin edebilirsiniz.) Ardından açılan e – Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili yere ‘İstirahat Raporları Sorgulama ( Sağlık Bakanlığı)’ yazıp arama işlemine devam edin.

PTT rapor parası nasıl alınır?

Rapor parasının alınması için ilk olarak işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekir. İşveren ise e- rapor sistemine 5 gün içerisinde girmesi gerekir. SGK yetkilileri bu raporu imceleyerek onay verir ve onaylanmasının ardından PTT ‘ye ödeme talimatı gönderir. Bu arada işçiye SMS ile bilgilendirme mesajı iletilir.

You might be interested:  Bebeklere Tarhana Ne Zaman Verilir?(Çözülmüş)

14 gün rapor parası ne kadar yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Rapor parası ne kadar 2022?

2022 ‘DE RAPOR PARASI 111 TL’YE ÇIKTI Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

10 günlük raporda ne kadar kesinti olur?

Bir takvim yılı içinde yukarı da örnek verdiğimiz örnek gibi nisan ayında 5gün, eylül ayında 5 gün rapor aldığınızda kesinti toplam gün üzerinden olmaz. 5+5= 10 gün raporunuz olduğunda 10 -7=3 günlük kesinti olur. Kesinti tüm maaş üzerinden olmaz. Almış olduğunuz zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *