Boşanma kararının duruşmada verilmiş olmasından yaklaşık 20 – 40 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Bu kararın taraflardan birinin talebi ile tebliğ ettirilmesi gerekir. Bu tebliğ yaklaşık 1 ay sürer ancak daha kısa zamanda bu işlemi gerçekleştirmek tebligatı mahkemeden almak suretiyle mümkündür.
Contents
- 1 Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
- 2 Boşanmanın kesinleşmesi nasıl olur?
- 3 Boşandıktan sonra resmi nikah ne zaman yapılır?
- 4 Boşanma davasında karara çıkmak ne demektir?
- 5 Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
- 6 Karara Çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
- 7 Kesinleşme şerhi tebliğ edilir mı?
- 8 Boşanma kararini almazsak Bosanmis olunur mu?
- 9 Boşanmış kadının nüfus cüzdanında ne yazar?
- 10 Bosanan kadın kac ay sonra evlenebilir?
- 11 Iddet suresi kac gunde kalkar?
- 12 Dinen bosanan kadın ne zaman evlenebilir?
- 13 Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?
- 14 E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
- 15 Boşanma davası red olursa ne olur?
Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.
Boşanmanın kesinleşmesi nasıl olur?
Boşanmaya ilişkin hazırlanan gerekçeli kararın taraflarca temyiz süresinde temyiz edilmemesi durumunda boşanma kararı kesinleşmiş olacaktır. Mahkeme bu durumda kesinleşme şerhini hazırlayacaktır. Mahkeme Nüfuz Müdürlüğüne boşanma kararını bildirecektir.
Boşandıktan sonra resmi nikah ne zaman yapılır?
Boşanmanın kesinleşmesinden sonra kadının yeniden evlenebilmesi için 300 günlük iddet süresi – bekleme süresi denilen sürenin geçmesi ya da bir dava ile sürenin kaldırılması gerekmektedir. Bu süre, doğması muhtemel çocuğun babasının kim olduğunda bir karışıklık yaşanmaması içindir.
Boşanma davasında karara çıkmak ne demektir?
Mesela; boşanma kararlarında dosya durumu karara çıkmış dendiğinde, boşanma kesinleşmiş anlamındadır. Karar çıkmış olan dosya, sonuçlandığı için gerekçeli karar yazma süreci başlar. Gerekçeli kararın yazılmasının ceza mahkemelerinde 15 gün iken, hukuk mahkemelerinde ise bir ay şeklindedir.
Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
Davası karara çıkmış ifadesinin anlamı, nihai kararın verilmiş olduğunu gösterir. Yani aynı zamanda son karar olarak da ifade etmek mümkün. Bu durum ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 30 günü bulabilir.
Karara Çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Dava Karar Sorgulama
- Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
- UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
- www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
Kesinleşme şerhi tebliğ edilir mı?
1-) Hukuk mahkemelerinde; kararın kesinleşmesi için taraflara tebliğ edilmiş olması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflardan herhangi birisinin isteği üzerine karar taraflara tebliğ edilir ve bu tebliğ tarihinden itibaren temyiz süresi işlemeye başlamaktadır.
Boşanma kararini almazsak Bosanmis olunur mu?
Feragat etseniz bile ilk mahkeme karar vermekle dosyadan elini çekmiş olmaktadır. Dava hakkında yeni bir karar veremez. İki taraf da boşanma kararını tebellüğ eder de 15 gün içinde kararı temyiz etmezse, boşanma kararı kesinleşir. Kararı mahkeme kaleminden kimse almazsa dava açık(derdest) sayılır.
Boşanmış kadının nüfus cüzdanında ne yazar?
Eskiden boşanma sonrası nüfus kâğıdında ” dul ” ” boşanmış ” gibi ibareler yer almaktaydı. Artık sadece ” bekâr ” ibaresi yazılmaktadır.
Bosanan kadın kac ay sonra evlenebilir?
BOŞANDIKTAN SONRA KADIN: Kadın boşanmasının kesinleşmesinden 300 gün sonra evlenebilir. Bu kadar beklemek istemiyorsa ve hamile değilse ya da son boşandığı kocası ile tekrar evlenmek istiyorsa aile mahkemesinden alacağı kararla bu süreyi beklemeden evlenebilir.
Iddet suresi kac gunde kalkar?
İddet müddeti yani bekleme süresi hiçbir işlem yapılmazsa boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren 300 gün geçmesiyle kendiliğinden kalkacaktır.
Dinen bosanan kadın ne zaman evlenebilir?
Evlilik, boşanma, ölüm ya da evliliğin iptali gibi bir sebeple sona erdiğinde erkek istediği zaman evlenebilecekken kadın için 300 günlük zorunlu bekleme süresi vardır. Bekleme süresi (iddet müddeti) nesep gibi önemli bir konuda karışıklıklar yaşanmasını önlemek için konulmuştur.
Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?
Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.
E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
Davacı olunan bir dosya ile ilgili kararlar e – devletten takip edilebilmektedir. Davacı kendi dosyasının durumunu öğrenmek için e – devlet uygulamasına girdiğinde dosya durumu karara çıkmış ifadesinde hâkimin ilgili davaya konu olmuş olay ile ilgili karara vardığını, davayı bitirdiğini anlamalıdır.
Boşanma davası red olursa ne olur?
Boşanma Davası Reddedilirse Ne Olur? Boşanma davasının ret edilmesi halinde 3 yıl süre ile aynı sebepten dolayı yeniden boşanma davası açılamaz. Taraflar süreci beklememek için farklı nedenlerden dolayı boşanma davası açma hakkına sahiptir.